AKTUELNO

Povlačenje Laktalisovih proizvoda je sprovedeno u oko 30 zemalja.

Francuske vlasti pokrenule su sudsku istragu povodom skandala s neispravnim mlekom za bebe kompanije Laktalis, zbog kojeg je iz prodaje povučeno nekoliko miliona proizvoda zbog straha da su zaraženi salmonelom.

Jedan sudski zvaničnik je izjavio danas da je Kancelarija tužilaštva u Parizu pokrenula preliminarnu istragu zbog "ugrožavanja života drugih", "nenamerne štete izazvane nemarnošću" i "ozbiljne prevare", izveštava agencija AP.

Sudski zvaničnik je tražio da ne bude imenovan, pošto nije ovlašćen za davanje izjava medijima, dodaje američka agencija.

Istraga je fokusirana na francuskog mlečnog giganta, kompaniju Laktalis, koja se izvinila potrošačima, navodeći da su naknadna ispitivanja potvrdila prisustvo salmonele na jednoj od njihovih proizvodnih lokacija u mestu Kraon, u zapadnoj Francuskoj, nakon renoviranja pogona početkom ove godine.

Francuske zdravstvene vlasti su objavile da je širom Francuske od salmonele obolelo 31 odojčadi u poslednjih nekoliko meseci tokom višednevnog konzumiranja mleka za bebe proizvedenog u fabrici Kraonu. Nije bilo smrtnih slučajeva, mada je 16 beba hospitalizovano. Svi mališani su sada dobro.

Povlačenje Laktalisovih proizvoda je sprovedeno u oko 30 zemalja.

Pročitajte još: APEL VLASNICIMA PASA: Ovako bacanje petardi utiče na vaše ljubimce! (VIDEO)

#Beba

#Hrana

#Istraga

'